Hinta: 3400 EUR

Hinnat ovat 0% Alv:lla.

Pyytää tarjousta

Tekniset tiedot

Puun maks. Ø 205 mm
Tuotto 6-10 m3/h
Katkaisusmitat 250/320/400/500/600 mm
Katkaisu: giljotiini
Traktorin min. tehontarve 25 kW / 33 hv
Kuljettimen pituus 3000 mm
Kuljettimen leveys 450 mm
Kokonaispaino 530 kg
Melutaso 68 dB
Mitat LxPxK 1080x2600x1500 mm*

Lataa käyttöohjeet

KT200-3

Klapi-Tuiko on jo muodostunut käsitteeksi klapien teossa. Varmatoiminen ja kestävä Klapi-Tuiko katkaisee ja halkaisee puun tehokkaasti ja nopeasti. Klapikone on helppokäyttöinen. Puuta syötetään tasaisesti katkaisuaukosta sisään ja kone hoitaa loput. Vakiovarusteena olevalla 3 m:n kuljettimella valmis klapi voidaan ohjata vaikkapa suoraan puuvajaan tai perävaunuun.

Klapi-Tuiko kiinnitetään traktorin kolmipistenostolaitteeseen ja käyttövoima otetaan nivelakselin kautta traktorista. Klapi Tuikon tehontarve on n. 25 kW. Klapi pituus voidaan säätää 25 ja 60 cm:n välillä. Klapi-Tuiko käsittelee maksimissaan 205 mm halkaisijaltaan olevat puut. Vähän huoltoa vaativa kestävä rakenne tekee Klapi-Tuikosta koneen, joka kestää myös yhteiskäytössä vuodesta toiseen

Teknisiä ominaisuuksia

Koneen perusratkaisu on ikivanha ja rakenne on kaikessa koeteltu. Vanhimmat Klapi-Tuiko koneet ovat yli 30 vuotta vanhoja, ja ovat käytössä edelleen. Koneita on tehty tällä rakenteella noin 9500 kpl vuosien saatossa. Koneen mekaaninen rakenne on erittäin yksinkertainen. Veto ohjataan vetoakselilta vahvalla ketjulla pyörälle, joka pyörittää poistokuljetinta. Tältä pyörältä veto siirtyy jälleen vahvalla ketjulla halkaisu- ja katkaisuterälle, joka pyörii ympäri. Klapi-Tuiko ei vaadi jatkuvia säätöjä. Kone on keskimäärin paljon nopeampi kuin sahaavat pilkekoneet. Terälaipalliset koneet ovat huomattavasti herkempiä lialle tai muulle epäpuhtaudelle puutavarassa. Klapi-Tuikolla ajetaan tämän vuoksi jonkin verran myös rakennusjätettä ja muuta epämääräistä tavaraa.